مواد غذایی حاوی ویتامین B12 از بدن در برابر انواع بیماریها محافظت میکند. جالب است بدانید که ویتامین B12 به صورت محلول در آب در کبد ذخیره میشود و در نهایت مورد استفادهی بدن قرار میگیرد. ازاین رو اگر دچار کمبود ویتامین B12 هستید؛ میتوانید از مواد غذایی غنی این ویتامین یا مکملهای آن استفاده کنید . پس اگر گیاهخوار هستید و از مواد غذایی سرشار از ویتامین B12 همانند گوشت استفاده نمیکنید؛ سویا جایگزین مناسبی برای آن است.
شایان ذکر است که جذب ویتامین B12 با افزایش سن کاهش مییابد. ازاینرو اگر در سنین بالای پنجاه سال هستید اگر از مواد غذایی حاوی ویتامین B12 را در رژیم غذایی خود استفاده نکنید دچار کمبود ویتامین B12 خواهید شد. برای آنکه بدانید از چه مواد غذایی میتوانید برای جذب ویتامین B12 استفاده کنید، در این بحث همراه ما باشید.
از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین B12، ماهیهایی همچون سالمون، تن، قزل آلا، ساردین و … هستند. در این میان ماهی سالمون سبب بهبود عملکرد مغز، سلامت قلب، تقویت بینایی و تقویت استخوانها میشود.
ماهی قزلآلا نیز که بسیار پُرطرفدار است علاوه بر ویتامین B12 حاوی پتاسیم، سدیم، منیزیم، کلسیم، منگنز، مس، آهن و سلینیوم است. ماهی ساردین هم از اسیدهای چرب امگا۳، فسفر، کلسیم، مس، ید، کولین، سلنیوم و همچنین ویتامین B3 است. ماهی تن نیز از این قاعده مستثنی نبوده و حاوی ویتامین B12 و انواع مواد مغذی است.
خاویار یکی از غذاهای دریایی حاوی ویتامین B12 است. این غذای دریایی میتواند یکی از منابع اصلی تأمین این ویتامین برای بدن باشد. ازاین رو اگر اهل خاویار هستید حتماً برای دریافت ویتامین B12 از آن استفاده نمایید.
گوشت بره یکی از منابع غنی تأمین ویتامین B12 است. شما میتوانید با مصرف این گوشت در حدود شصت درصد از نیاز بدن خود به این ویتامین را تأمین نمایید.
شما میتوانید برای دریافت این ویتامین از تخم ماکیانی همچون مرغ، غاز و اردک استفاده نمایید.
سیر آنتی اکسیدانی قوی به شمار میرود که در درمان و پیشگیری از انواع بیماریها از جمله سرطان نقشی مهم ایفا میکند. این مادهی غذایی سیستم ایمنی شما را تقویت کرده و از بدنتان در برابر انواع بیماریها محافظت میکند. سیر همچنین میتواند با انواع باکتریها و عفونتها مقابله نماید.
از دیگر مواد غذایی حاوی ویتامین B12 میتوان به محصولات لبنی همچون شیر و پنیر اشاره کرد. شما میتوانید با قرار دادن شیر در وعدههای غذایی خود به ویژه وعدهی صبحانه نه تنها ویتامین B12 مورد نیاز خود را تأمین کنید بلکه از استخوانهای خود نیز محافظت نمایید.
برخی از انواع پنیرها همچون پنیر پارمسان، موزارلا، فتا و پنیر سوئیسی حاوی ویتامین B12 هستند. شما با میتوانید این پنیرها را هم به شکل جداگانه و هم همراه با غذا استفاده نمایید.
یکی دیگر از منابع تأمین ویتامین B12 مصرف ماستهای کمچرب است. ماست علاوه بر این ویتامین کلسیم و منیزم مورد نیاز بدن را نیز فراهم میکند. این خوراکی خوشمزه میتواند از بیماریهایی همچون دیابت و فشارخون بالا پیشگیری کند.
جالب است بدانید که ماست پروبوتیک عملکرد سیستم گوارش را تحت تأثیر قرار میدهد . ازاین رو سعی کنید از ماستهای ارگانیک و کمچرب استفاده نمایید.
کلمهای کوچک حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین هستند. این مدل از سبزیجات میتواند ویتامین B12 و همچنین آهن مورد نیاز بدن شما را فراهم نماید. جالب است بدانید که کلم از گروه آنتی اکسیدانهاست که مصرف آن بدن را در برابر انواع بیماریها مقاوم میکند.
مصرف غلات به ویژه نان و برنج از جمله منابع تأمین کنندهی ویتامین B12 هستند. شما با مصرف این گروه از مواد غذایی نه تنها ویتامین لازم برای بدن خود را فراهم میکنید؛ بلکه به کاهش وزن خود نیز کمک میکنید. قرار دادن غلات در وعدههای غذایی شما را تا ساعتها سیر نگه میدارد. ازاین رو سعی کنید از این گروه از مواد غذایی بیش از سایر موارد استفاده کنید.