فصل بهار یکی از زیباترین فصول سال است که متأسفانه افراد بسیاری در این فصل به سرماخوردگی دچار میشوند. شما میتوانید با مصرف مواد مغذی و غذاهای مفید، بدن خود را در برابر این بیماری ایمن کرده و یا اگر به آن مبتلا شدید طول مدت درمان خود را کوتاه کنید. مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی تنوع بالایی دارند و با برخورداری از انواع ویتامینها و مواد معدنی از بدن در برابر عفونتهای ویروسی محافظت میکنند. برای آشنایی بیشتر با مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی در این مقاله همراه ما باشید.
عفونتهای ویروسی درمان مشخصی ندارند ولی شما میتوانید با مصرف مواد غذایی مناسب، بدن را برای مقابله با این بیماری آماده نمایید. بدین ترتیب مصرف مواد غذایی مناسب میتواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و از آسیبهای وارد شده به بدن پیشگیری کند. در زیر تعدادی از مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی را به شما معرفی میکنیم.
یکی از مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی سیر است. این مادهی غذایی خاصیتی ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد قارچی دارد و سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با بیماریهایی نظیر آنفولانزا و سرماخوردگی بالا میبرد. سیر همچنین سیستم گردش خون را بهبود بخشیده و از طریق گردش خون مواد مغذی مورد نیاز تمامی سلولهای بدن را تأمین مینماید.
سیر حاوی روی، آهن و آلیسین است که سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند و از بروز عفونتهای ویروسی پیشگیری مینماید. بسیاری از تحقیقات نشان دادهاند که افرادی که سیر بیشتری مصرف میکنند در مقایسه با سایر افراد کمتر دچار سرماخوردگی و بیماریهای ویروسی میشوند. شما میتوانید از این مادهی غذایی در انواع غذاها و پیشغذاها استفاده نمایید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
زنجبیل هم از دیگر مواد غذایی مفید برای سرماخوردگی است که خاصیتی ضد ویروسی و ضد میکروبی دارد. ازاین رو این مادهی غذایی میتواند ویروسهای ایجاد کنندهی سرماخوردگی و آنفولانزا را از بین ببرد. جالب است بدانید که زنجبیل تهوع ناشی از بارداری و داروهای درمان ضد سرطان را کمتر میکند و با خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد از بروز برخی از سرطانهای پیشگیری میکند. ازاین رو اگر میخواهید طول مدت دوران سرماخوردگی کاهش یابد حتماً از این مادهی غذایی به اندازه مصرف کنید.
شما میتوانید از زنجبیل در انواع غذاها و دمنوشها استفاده کرده و از طعم آن لذت ببرید.
موز یکی دیگر از مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی است. این مادهی غذایی برای حالت تهوع، اسهال و استفراغ بسیار مفید است و سرشار از انواع مواد مغذی به ویژه پتاسیم است. ازاین رو اگر در دوران مریضی از اسهال یا تهوع رنج میبرید میتوانید با مصرف به اندازهی این مادهی غذایی به بدن خود در بهبودی سریعتر کمک شایانی کنید.
مصرف عسل در دوران سرماخوردگی موجب تسکین گلودرد شده و مدت زمان ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد. در واقع مواد مغذی موجود در عسل باکتریها و ویروسهای مسبب سرماخوردگی را کاهش میدهند. شما میتوانید در هنگام سرماخوردگی دو قاشق چایخوری عسل را با یک قاشق چایخوری آبلیموی تازه به همراه آب ولرم مخلوط کرده و آن را طی روز چند باری میل کنید.
عسل به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد میکروبی که دارد برای تقویت سیستم دفاعی بدن بسیار مناسب است. مصرف این مادهی غذایی در طول دوران سرماخوردگی گلودرد ناشی از این بیماری را تسکین میدهد.
از دیگر مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی میتوان به چای داغ اشاره کرد. این نوشیدنی خاصیت ضدالتهابی دارد و باعث میشود تا مخاط سینوسها تخلیه شوند. ازاین رو اگر در طول سرماخوردگی چای داغ بنوشید، آب مورد نیاز بدن در این دوران تأمین شده و احتقان و التهاب به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
جالب است بدانید که چای از گروه آنتی اکسیدانهاست که خاصیت ضدباکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی دارد. از این جهت برای کوتاه شدن دوران سرماخوردگی حتماً از چای داغ استفاده کنید. فقط به این نکته دقت کنید که چای بیش از اندازه داغ نباشد چون به گلو و تارهای صوتی آسیب وارد میکند.
شما میتوانید با مصرف برخی از میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C بدن خود را در برابر سرماخوردگی ایمن نماید. ازاین رو اگر میوهها و سبزیجاتی نظیر پرتغال، نارنگی، گریپفروت، توتفرنگی، سبزیجات برگ سبز، فلفل دلمهای، انواع کلم، سیبزمینی و خوراکیهایی از این دست در دوران سرماخوردگی مصرف کنید به طور حتم بهبودی کامل را در طول زمان کوتاهی به دست خواهید آورد.
از دیگر مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی میتوان به فلفل قرمز، مایعات گرم، سوپ مرغ، آبگوشت، بلغور جوی دوسر، ماست، پیاز قرمز، ماهی سالمون و … اشاره داشت.