• تلفن صدای مشتریان: ۴۹۹۲۱ (۰۲۱)
  • info@barivital.ir
BARIVITALLOGOlogologo barivitallogo barivital
  • خانه
  • محصولات
  • وبلاگ
  • تماس با ما
  • درباره‌ ما
0

دندان قروچه یا بروکسیم چیست؟

۱۷ اسفند ۱۳۹۹
دندان قروچه

آیا می‌دانید دندان قروچه یا بروکسیم چیست؟ دندان قروچه به ساییده شدن و فشار دادن دندان‌ها یا یکدیگر گفته می‌شود. دندان قروچه به طور معمول در خواب اتفاق می‌افتد و مربوط به سن خاصی نیست و هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل مشاهده است. در زیر شما را با عارضه‌ی دندان قروچه یا بروکسیم و علل، عوارض و درمان آن آشنا می‌کنیم.

دندان قروچه

دندان قروچه یا بروکسیم چیست؟

دندان قروچه به ساییده شدن و فشار دادن دندان بر روی هم اطلاق می‌شود که در تمامی سنین قابل مشاهده است. دندان قروچه در کودکان به طور معمول تا سن ده سالگی برطرف می‌شود. اما در میان بزرگسالان تا سنین بیست تا چهل سالگی مشاهده می‌شود که اغلب با افزایش سن کاهش می‌یابد.

جالب است بدانید که بیش‌تر افراد به عادت ساییده شدن دندان‌های خود واقف نیستند چون این مشکل در هنگام خواب برای آن‌ها اتفاق می‌افتد که به آن بروکسیم شبانه می‌گویند. محققین علت اصلی این عارضه را استرس و اضطراب می‌دانند که می‌تواند بر اثر یک شوک که بر اثر یک حادثه‌ی ناخوشایند یا حتی خوشایند اتفاق می‌افتد، باشد.

دندان قروچه

انواع دندان قروچه

۱) دندان قروچه اولیه

در این مدل از دندان قروچه هیچ مشکل پزشکی وجود ندارد و اغلب بعد از طی مدتی از بین می‌رود.

دندان قروچه

۲) دندان قروچه ثانویه

این نوع از بروکسیم بر اثر مصرف دارو، مشکلات تنفسی، بیماری‌هایی نظیر پارکینسون و گاه اختلالات روانی به وجود می‌آید. ازاین رو اگر بیماری فرد بهبود یابد؛ دندان قروچه نیز بعد از مدتی از بین خواهد رفت. اما گاه اتفاق می‌افتد که این عارضه به یک عادت تبدیل می‌شود و با رفع مشکلات پزشکی نیز ادامه می‌یابد.

علت دندان قروچه چیست؟

بروکسیم علل مختلفی دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دندان قروچه

. مصرف داروهای خاص از جمله برخی از داروهای ضدافسردگی همچون آمفتامین و آنتی سایکوتیک

. مبتلا شدن به بیماری‌های نادرعصب و عضله صورت (برخی از بیماری‌های اعصاب نظیر پارکینسون نیز می‌تواند منجر به بروز  دندان قروچه شود)

.  خشم، استرس و اضطراب

. قرار نگرفتن صحیح دندان‌ها بر روی یکدیگر

مصرف الکل، ‌سیگار کشیدن، ‌خستگی زیاد و حتی خروپف از دیگر علل بروز دندان قروچه یا بروکسیم است. همچنین کودکان مبتلا به بیش فعالی نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند.

عوارض بروکسیم

دندان قروچه

. شکستگی دندان‌

. لق شدن دندان

. خراب شدن دندان‌های پُرشده

. وارد شدن آسیب به مینای دندان

. از بین رفتن عاج دندان

. حساس شدن دندان

. تورم در فک پایین

. تورم و خون‌ریزی لثه

. حساس شدن دندان به گرما و سرما

. گوش درد و سردردهای شدید

. دردهای نامعلوم در ناحیه‌ی صورت

. انقباضات ایجاد شده در عضلات فک

. اختلال مفصل فکی گیجگاهی

دندان قروچه

درمان دندان قروچه

۱) اگر ساییده شدن دندان‌ها به یکدیگر بر اثر مشکلات مربوط به دندان باشد، باید تمامی مشکلات برطرف شود و دندان‌های خراب به سرعت پُر شود تا از شر این عارضه نجات یابید.

۲) برای درمان دندان قروچه می‌توانید از روکش دندان استفاده کنید.

۳) گاه عارضه‌ی ساییده شدن دندان‌ها بر روی هم بر اثر مصرف داروهای ضد افسردگی است که می‌توانید از پزشک خود درخواست نمایید داروی تجویز شده را تعویض کند.

۴) برخی از پزشکان با دادن تمرینات خاص استرس ایجاد شده در ناحیه‌ی دندان را کم می‌کنند. اگر این تمرینات به درستی انجام شود این عارضه بعد از مدتی از بین خواهد رفت.

۵) برخی از متخصصین دندان برای افراد مبتلا به بروکسیم پروتز محرک محافظ دندان یا نایت‌گارد تجویز می‌کنند. این وسیله متناسب با دندان‌های شما قالب‌گیری شده و ساخته می‌شود. این وسیله می‌تواند از ساییده شدن بیش از حد دندان‌های شما بر روی هم و حتی سردردهای بعد از خواب که بر اثر این عارضه ایجاد می‌شود؛ پیشگیری ‌کند.

همرسانی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی باریویتال

گروه صنعتی داروسازی باریج اسانس در راستای ارتقا سطح سلامت جامعه و همچنین برآورده کردن نیازهای به وجود آمده در آن اقدام به تولید مکمل های غذایی و رژیمی تحت برند باریویتال کرده است …

ادامه

 



واحد صدای مشتریان باریویتال آماده پاسخگویی به شماست.
تلفن صدای مشتریان: ۰۲۱۴۹۹۲۱

جدیدترین مقالات

  • راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ویتامین K چیست؟
  • ویتامین‌های موثر در سلامت شنوایی
© تمامی حقوق برای باریویتال محفوظ است .